Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκε μόνη... λόγω της εμφάνισής της!


Ο φωτογράφος Anatoly Strakhov εντόπισε σε μία παραλία του Tyuleniy Island της Ρωσίας μια φώκια διαφορετική από αυτές που ξέρουμε... Το μικρό θηλαστικό ήταν μόνο του και φαίνεται πως περίμενε με αγωνία την οικογένεια του. Μάταια όμως…
Η οικογένειά της φαίνεται πως την εγκατέλειψε λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της! Η μικρή φώκια πάσχει από αλμπινισμό, 
μια αρρώστια που έχει κύριο χαρακτηριστικό το λευκό χρώμα στο
δέρμα. Η διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της την έκαναν ανεπιθύμητη στην αγέλη που την εγκατέλειψε. Η περιπέτειά της -ευτυχώς- είχε αίσιο τέλος καθώς, για καλή της τύχη ,τη βρήκαν φιλόζωοι- εθελοντές και την μετέφεραν σε ενυδρείο.

Εκλεψαν τα μπαλόνια

Η εγκατάσταση πριν και μετά
«Ηταν ένα ποίημα που κράτησε λίγες ώρες...». Με αυτή τη φράση σχολίασε χθες η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Αννα Καφέτση, το βανδαλισμό του έργου με τα 99 κόκκινα μπαλόνια της Τζένης Μαρκέτου στην πλατεία Κοτζιά.


Η εγκατάσταση πριν και μετά Τα μπαλόνια τοποθετήθηκαν στην πλατεία από το ΕΜΣΤ την περασμένη Πέμπτη. Η εγκατάσταση «Red Eyed Sky Walkers», ενταγμένη στις εικαστικές δράσεις που διοργανώνει το ΥΠΠΟΤ και ο Δήμος Αθηναίων, καταστράφηκε ολοσχερώς. Αγνωστοι έκλεψαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όλα τα μπαλόνια, αφήνοντας μόνο τα σακιά με άμμο που τα συγκρατούσαν. Μέσα στα μπαλόνια υπήρχαν ασύρματες βιντεοκάμερες που επρόκειτο να καταγράφουν τις κινήσεις των περαστικών και να τις προβάλλουν σε οθόνη κοντινού μπαρ, ως σχόλιο για τη δημόσια ασφάλεια, τις ατομικές ελευθερίες, την εκούσια ή ακούσια παρακολούθηση. «Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και για τη χώρα μας, αλλά αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην το βάλουμε κάτω. Τέχνη και παιδεία είναι τα μόνα μας όπλα. Το ΕΜΣΤ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις σ' αυτή την προσπάθεια» καταλήγει η Αννα Καφέτση. Το έργο, λόγω του υψηλού κόστους της δημιουργίας του, είναι δύσκολο να επανατοποθετηθεί στην πλατεία.

Καταγγελίες για «απειλές» για τα ...περί επιστροφής στη δραχμή

Καταγγελίες για «απειλές» για τα ...περί επιστροφής στη δραχμή

Καταγγελίες για "απειλές" που δέχτηκε με αφορμή ένα διαφημιστικό της σλόγκαν, περί επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή, έκανε η γερμανική εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Sixt.


"Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές," έλεγε η διαφημιστική καταχώρηση, η οποία εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες σε πολλά γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

"Το προσωπικό μας δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, για να μην πούμε για διάφορες ύβρεις περί Ναζί," δήλωσε στο περιοδικό Spiegel, ο επικεφαλής της Sixt, Ερικ Σιξτ.
Είπε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στα περίχωρα του Μονάχου έλαβαν κάρτες της Sixt, κομμένες στα δύο, "μεταξύ των οποίων και μια από τον (έλληνα) επίτιμο πρόξενο".
Ο Σιξτ είπε ότι πλέον"δεν υπάρχει καμία περίπτωση" να αναμειχθεί με σοβαρά πολιτικά ζητήματα και ότι "ζήτησε συγγνώμη με κάθε τρόπο από τον ελληνικό λαό."

Στη συνέντευξή του όμως σχολίασε ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ότι ήρθε η ώρα "να προτείνουμε στη χώρα να βγει επιτέλους από την ευρωζώνη."

Ταλαιπωρία και αύριο για το επιβατικό κοινό

Ταλαιπωρία και αύριο για το επιβατικό κοινό

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς και αύριο η Αθήνα καθώς 24ωρη απεργία πραγματοποιούν Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ. Αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς για έξι ώρες της ημέρας θα απουσιάζουν από τους δρόμους και τα λεωφορεία. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 11.00-17.00 σε λεωφορεία και 11.00-16.00 στα τρόλεϊ.

Σαν σήμερα...


Σαν σήμεραΣτις 25 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα

1926: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.

1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).

1992: Μόσχα και Ουάσινγκτον εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών που εργάζονταν στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.

1996: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Σημίτη. Την ίδια μέρα, παραιτείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ), Μιλτιάδης Έβερτ.

2005: Η Ελλάδα νικά 78-62 τη Γερμανία και κατακτά τον τίτλο στο 34o Ευρωμπάσκετ. Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός θρίαμβος για την εθνική μας.

Γεννήσεις

1944: Μάικλ Ντάγκλας, αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός.

1951: Πέδρο Αλμοδoβάρ, το «τρομερό παιδί» του ισπανικού κινηματογράφου.

1969: Κάθριν Ζίτα Τζόουνς, ουαλή ηθοποιός.

Θάνατοι


1849: Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ήρωας του '21.

1849: Γιόχαν Στράους ο πατήρ, αυστριακός συνθέτης.

Διαμαρτύρονταν για την απληστία των μεγάλων επιχειρήσεων

Ογδόντα συλλήψεις διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη
Στο κρατητήριο κατέληξαν περίπου 80 διαδηλωτές που έπαιρναν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Wall Street.
H συγκέντρωση προστέθηκε σε μια σειρά κινητοποιήσεων, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, εναντίον της απληστίας των επιχειρήσεων στη Γουόλ Στριτ. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι το σύστημα ευνοεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Οι συλληφθέντες εμπόδιζαν την κίνηση αυτοκινήτων και πεζών στη διάρκεια της πολύωρης πορείας, από την συνοικία του χρηματιστηρίου και προς την Γιούνιον Σκουέαρ. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ένας διαδηλωτής κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό.

Δείτε το trailer της ταινίας J. Edga


 
J. EDGAR

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ναόμι Γουότς, Τζούντι Ντεντς, Άρμι Χάμερ, Τζος Λούκας, Ντέιμον Χέριμαν, Κεν Χάουαρντ

Ως ο εκπρόσωπος της επιβολής του νόμου στις Η.Π.Α. για περίπου 50 χρόνια, ο Τζέι Έντγκαρ Χούβερ ενέπνεε τον φόβο και τον θαυμασμό, ενώ τις πράξεις του άλλοι τις καταδίκασαν και άλλοι τις εκθείασαν. Πίσω όμως από τις κλειστές πόρτες, υπήρχαν μυστικά που, αν διέρρεαν, θα κατέστρεφαν την εικόνα, την καριέρα και τη ζωή του.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (“Inception”, “Blood Diamond”) πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο της ταινίας “J. Edgar”, ενός δράματος που διερευνά τη δημόσια και προσωπική ζωή μιας εκ των πιο ισχυρών, αντιφατικών και αινιγματικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ (“Gran Torino”, “Million Dollar Baby”, “Unforgiven”) σκηνοθετεί την ταινία, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ, Ντάστιν Λανς Μπλακ (“Milk”).

Δίπλα στον Ντι Κάπριο θα δούμε την υποψήφια για Όσκαρ, Ναόμι Γουότς (“21 Grams”) στον ρόλο της Έλεν Γκάντι, της επί μακρό γραμματέως του Χούβερ, την Τζούντι Ντέντς (“Shakespeare in Love”) στον ρόλο της υπερπροστατευτικής μητέρας του, τον Άρμι Χάμερ (“The Social Network”) στον ρόλο του Κλάιντ Τόλσον, (προστατευόμενου του Χούβερ που η σχέση τους φέρεται να ξεπερνούσε το επαγγελματικό πλαίσιο) και τον Τζος Λούκας (“Life As We Know It”) στον ρόλο του θρυλικού αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ.


Στις ελληνικές αίθουσες βέβαια θα αργήσουμε να τη δούμε την ταινία μιας και πρεμιέρα θα κάνει στις 5 Ιανουάριου του 2012