Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

"Χάθηκε" το διαστημικό σκάφος για τον Άρη

Το ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt που εκτοξεύτηκε την Τρίτη δεν μπόρεσε να λάβει την τελική πορεία του προς τον Άρη και μπορεί να θεωρηθεί ως "χαμένο", καθώς οι προσπάθειες για επανάκτηση του ελέγχου εξ αποστάσεως απέτυχαν, δήλωσε μια πηγή του διαστημικού τομέα στον πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Όλες οι προσπάθειες για να λάβουμε δεδομένα τηλεμετρίας από το Phobos-Grunt και να ενεργοποιήσουμε το σύστημα ελέγχου απέτυχαν. Μπορούμε να θεωρήσουμε το διαστημικό σκάφος ως "χαμένο", δήλωσε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την αποτυχία αυτή τις επόμενες ημέρες.

Το Phobos-Grunt εκτοξεύτηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη με ένα πύραυλο μεταφορέα Zenit από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Όμως παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Γη αντί να προωθηθεί από τους κινητήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένο προς τον Φόβο, το δορυφόρο του Άρη, και ρώσοι ειδικοί προσπαθούν από τότε να επανακτήσουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο για να λάβει την τελική πορεία του.

Τρομακτική φάρσα με αράχνη-γίγας

Μπορεί πολλοί να μην τρομάζουν στην ιδέα ή τη θέα μιας αράχνης όμως όταν αυτή γίνεται... τεραστίων διαστάσεων όσο να 'ναι προκαλεί μια μικρή ανατριχίλα.
Ο... θαρραλέος τύπος του video έπεσε «θύμα» φάρσας που του έκανε η κοπέλα του η οποία ήθελε μάλλον να του δείξει πόσο πολύ τον αγαπάει. Η αντίδρασή του είναι επική και αυθόρμητη πέρα από κάθε φαντασία καθώς μετά το αρχικό άλμα και τις άναρθρες κραυγές επιδίδεται σε ένα είδος... τσάμικου. Δείτε το και σε αργή κίνηση.

Οργή στο FB για το reality που εξευτελίζει τους Έλληνες

Το βρετανικό reality «Go Greek For A Week» που λοιδορεί και εξευτελίζει τη χώρα μας δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Έλληνες οι οποίοι αμέσως έσπευσαν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην προκλητική αυτή εκπομπή.
Μετά την συνταρακτική επιστολή της συμπατριώτισσάς μας στο Channel 4, σιγά-σιγά κι άλλες «φωνές» άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως μέσω του Facebook.
Στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ήδη 7 σελίδες σχετικές με το «Go Greek for a Week» μέσα από τις οποίες οι χρήστες ζητούν να σταματήσει η προβολή του καθώς το show προσβάλλει την υπόληψη και την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων.
Χαρακτηριστική είναι η ομάδα «STOP "GO GREEK for a week" BROADCASTING ON CHANNEL 4» η οποία παροτρύνει τον κόσμο να βάλει την υπογραφή του έτσι ώστε να διακοπεί η μετάδοση του χλευαστικού reality από το βρετανικό κανάλι.
Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν και ξένοι χρήστες οι οποίοι μας συμπαραστέκονται εκφράζοντας την οργή τους για το πρόγραμμα αυτό που μας διασύρει ως έθνος.
Τα σχόλια σε κάθε σελίδα ποικίλλουν, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ειρωνικά καυτηριάζοντας τις... σεξουαλικές προτιμήσεις των Άγγλων ενώ μια χρήστης πόσταρε στα αγγλικά στίχους από την «Οδύσσεια» του Ομήρου: «Look now how mortals are blaming the gods, for they say that evils come from us, but in fact they themselves have woes beyond their share because of their own follies».