Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Real steel


 

Η ιστορία διαδραματίζεται στο άμεσο μέλλον όπου η πυγμαχία έχει γίνει πλέον hi-tech και επικεντρώνεται στον Charlie Kenton, ένα πρώην αποτυχημένο μποξέρ που έχασε την ευκαιρία να κερδίσει κάποιον τίτλο όταν κατέλαβαν τα ρινγκ γιγαντίαία ρομπότ και επιβιώνει πλέον ως ασήμαντος προωθητής που νομίζει ότι βρήκε τον επόμενο πρωταθλητή σ' ένα ρομπότ προς απόρριψη. Όταν ο Charlie θα συναντήσει τον άγνωστο μέχρι τώρα γιο του Max (Dakota Goyo), και καθώς τα στοιχήματα στην βάρβαρη και εκτός ορίων αρένα μεγαλώνουν, μαζί θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να ανακάμψουν.


Ανησυχία προκαλεί η μεγάλη τρύπα του όζοντος στην Αρκτική

Το 2011 παρουσιάστηκε πάνω από την Αρκτική η μεγαλύτερη τρύπα στο στρώμα του όζοντος που έχει καταγραφεί ποτέ στο Βόρειο Ημισφαίριο, προκαλώντας ανησυχίες ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να επαναληφθεί και να έχει ακόμη μεγαλύτερη έκταση, όπως αναφέρουν σε έκθεσή τους επιστήμονες.
Το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στην στρατόσφαιρα δρα σαν προστατευτική ασπίδα απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Από τη δεκαετία του 1980 οι επιστήμονες καταγράφουν κάθε καλοκαίρι την ύπαρξη μίας τρύπας στο στρώμα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική.

Σόλες παπουτσιών ηλικίας 2500 ετών

Ξύλινο ειδώλιο και σόλες παπουτσιών ηλικίας 2500 ετών
 
Ξύλινο ειδώλιο και σόλες παπουτσιών ηλικίας 2500 ετών
Σπουδαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν στο ιερό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα
 
Ξύλινο ειδώλιο πεπλοφόρου γυναικείας μορφής (α΄ μισό 5ου αιώνα π.Χ. ) κατά τη διάρκεια καθαρισμού του στο εργαστήριο συντήρησης του μουσείου της Βραυρώνας.



Σπάνιο ειδώλιο γυναίκας κατασκευασμένο από ξύλο που έχει ηλικία 2.500 ετών ήρθε στο φως στο ιερό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα κατά τις εργασίες κατασκευής αποστραγγιστικού φρέατος στον αρχαιολογικό χώρο.

Ξύλινο κάττυμα (σόλα) υποδήματος, τμηματικά σωζόμενο με περίτεχνη διακόσμηση εγχάρακτων μοτίβων (5ος π.Χ. αιώνας)
Πρόκειται για μία πεπλοφόρο γυναικεία μορφή του Α' μισού του 5ου αιώνα π.Χ.με σάκο στο κεφάλι και περίτεχνη βοστρυχωτή κόμμωση, που διατηρεί ακόμη και τα χαρακτηριστικά της αλλά και ίχνη ερυθρού χρώματος πάνω στο ξύλο. Μαζί αποκαλύφθηκαν και δύο ξύλινα καττύματα (σόλες) από υποδήματα στα οποία διασώζεται η περίτεχνη (!) διακόσμηση τους από εγχάρακτα μοτίβα.

Νύχτα Τρόμου

 

από 6/10
Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ νιώθει έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Όντας εξαιρετικά δημοφιλής και έχοντας στο πλευρό του την Έιμι, το πιο καυτό κορίτσι του σχολείου, δε δείχνει να πολυενδιαφέρεται για τα κακεντρεχή σχόλια του κολλητού του Εντ, ο οποίος τον συμβουλεύει να... χαλαρώσει λιγάκι. Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού όσο και μυστηριώδη ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα συμβάντα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση: του Τζέρι, του αρέσει να δαγκώνει!

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γιλέσπι. Με τους: Άντον Γέλτσιν, Κόλιν Φάρελ, Ντέβιντ Τέναντ  





Φουντώνει στις ΗΠΑ το κίνημα των «Αγανακτισμένων»

Στη Νέα Υόρκη ο κύριος όγκος των συλλήψεων έγινε στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν την πορεία καθώς οι διαδηλωτές δεν έμειναν στο τμήμα για τους πεζούς, αλλά κατέλαβαν και τον

Νέα διαδήλωση από την κίνηση "Καταλάβετε τη  Γουόλ Στριτ". Διαμαρτυρία για την απληστία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, για την ανεργία που καλπάζει και τις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη στις τράπεζες.
Στη Νέα Υόρκη ο κύριος όγκος των συλλήψεων έγινε στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν την πορεία καθώς οι διαδηλωτές δεν έμειναν στο τμήμα για τους πεζούς, αλλά κατέλαβαν και τον δρόμο
Δυναμικό "παρών" έδωσαν και αυτό το Σαββατοκύριακο στους δρόμους των ΗΠΑ οι "Αγανακτισμένοι" διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην απληστία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου και τις κοινωνικές ανισότητες. Στη Νέα Υόρκη πάνω από 700 διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις αρχές διότι εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία χωρίς άδεια στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 2 χιλιάδες άτομα. Μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έγιναν επίσης στην Πορτογαλία, στην Ισλανδία διαδηλωτές έριξαν αβγά στους βουλευτές, ενώ στη Βρετανία πάνω από 35 χιλιάδες άνθρωποι -ανάμεσά τους δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα- διαδήλωσαν χτες στο Μάντσεστερ, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας. "Εξω οι διεφθαρμένοι Συντηρητικοί", φώναζαν οι διαδηλωτές περνώντας μπροστά από τον χώρο όπου φιλοξενείται το συνέδριο του κόμματος.
Στη Νέα Υόρκη ο κύριος όγκος των συλλήψεων έγινε στη γέφυρα του Μπρούκλιν, όπου την πορεία -καθ΄ οδόν προς τον "ναό του χρήματος"- σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι διαδηλωτές δεν έμειναν στο τμήμα για τους πεζούς, αλλά κατέλαβαν και τον δρόμο.
Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες μετά την κράτησή τους, ενώ η γέφυρα άνοιξε για τα οχήματα ελάχιστες ώρες αργότερα. Το κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ", το οποίο εμπνέεται από την "Αραβική Ανοιξη", διαμαρτύρεται όχι μόνο για την απληστία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, αλλά και για τα ακόμη υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη στις τράπεζες.
Διαδηλώσεις με... άρωμα "Αραβικής Ανοιξης" πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Ντένβερ, στο Οστιν του Τέξας, στο Λας Βέγκας και στην Ινδιανάπολη.