Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

COSMOTE Ραδιοφωνική διαφήμιση φριτέζα

 

 

Το 'απαγορευμένο' μου της ΕΡΤ

 


Εμπνεόμενος από το κεντρικό θέμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, "Μονόδρομος", ο Γιώργος Ζώης, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Casus Belli", κατάφερε με έξι κάδρα συνολικής διάρκειας 25 δευτερολέπτων να αναστατώσει το νομικό τμήμα και τη διοίκηση της ΕΡΤ και τελικά να "κοπεί" από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.
Έτσι, μετά τη διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων, τα μπλόκα της αστυνομίας και τις συλλήψεις των... πανό με πολιτικό περιεχόμενο στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να εφαρμόσει πιστά τους νόμους προκειμένου να "προστατεύσει" τους τηλεθεατές, λογοκρίνοντας προληπτικά το τηλεοπτικό σποτ της Αθηναϊκής Μπιενάλε, της οποίας είναι "μέγας χορηγός". Ως εκ τούτου, το τηλεοπτικό trailer που σκηνοθέτησε αφιλοκερδώς για την Athens Biennale ο Γιώργος Ζώης με τίτλο "Monodrome" δεν θα παιχτεί ποτέ, γράφοντας άλλη μια... λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με το τμήμα χορηγιών της ΕΡΤ, μας ενημέρωσαν ότι το spot του Γιώργου Ζώη παραβιάζει το νόμο 1730 / 1987 (που καθορίζει τα της ΕΡΤ), καθώς και το ΠΔ 109 / 2010 (περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών και της τηλεοπτικής διαφήμισης). Τόσο απλά και προφανώς, αν δει κανείς το spot του Ζώη, καταλαβαίνει ότι η Δημόσια Τηλεόραση σε μια μαύρη περίοδο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες συνολικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, τη στιγμή μάλιστα που ελέγχεται απόλυτα από την κεντρική εξουσία. Το απέδειξε πολύ πρόσφατα και με την "εισβολή" των φοιτητών στο στούντιο της ΝΕΤ, όπου παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης, η "άνωθεν" παρέμβαση δεν επέτρεψε την προβολή του παραμικρού αποσπάσματος στο πρόγραμμά της.

    Ακολουθεί το απαγορευμένο τηλεοπτικό spot της Μπιενάλε, το οποίο προβάλλεται αποκλειστικά       στο -προς το παρόν- μη ελεγχόμενο διαδίκτυο, προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, καθώς και ένα σύντομο σχόλιο για το concept του δημιουργού Γιώργου Ζώη, ο οποίος στο "Monodrome" σχολιάζει ευφυώς τη σύγχρονη πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το μονόδρομο όσων εμείς βλέπουμε ήδη γύρω μας και δεν είδε η ΕΡΤ.
 



Αγνώριστος ο Ben Affleck

 
Χρόνο με τις κόρες του φαίνεται να απολαμβάνει ο γνωστός ηθοποιός Ben Affleck μέχρι να γεννηθεί ο πρώτος του γιος.

Ο 39χρονος Ben, εθεάθη να ψωνίζει στη λαϊκή αγορά με τις δυο κόρες και να κάνει χαλαρές βόλτες. Φαίνεται μάλιστα, ότι εκτός από σταφύλια και μήλα αγόρασε και ένα ματσάκι λουλούδια πιθανότατα για την πανέμορφη έγκυο γυναίκα του.

Αίσθηση, όμως, προκαλεί το look του. Με πολύ μακρύ -στυλ καπελάκι-  μαλλί και χαλαρό ντύσιμο δεν θυμίζει σε τίποτα τον ζεν πρεμιέ που κάποτε έβγαινε με την Λατίνα τραγουδίστρια, Jennifer Lopez.

Ο Ben Affleck τον τελευταίο καιρό, μετά την επιτυχία της ταινίας «The Town», που πρωταγωνίστησε, εργάζεται κυρίως πίσω από τις κάμερες ως σκηνοθέτης και μάλιστα ετοιμάζει πολλές δουλειές που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε άσχετο παραλήπτη η έκθεση θανάτου της Winehouse...

Σε γκάφα ολκής περιέπεσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, η οποία κατάφερε να στείλει σε λάθος διεύθυνση την έκθεση για το θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας Amy Winehouse και δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι εάν ο κατά λάθος παραλήπτης δεν επέστρεφε το φάκελο στα γραφεία της αστυνομίας...

Ο φάκελος προοριζόταν για την οικογένεια της καλλιτέχνιδας, ωστόσο έγινε λάθος και στάλθηκε σε άλλο παραλήπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της διάσημης σταρ.

Η έρευνα παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Λονδίνο και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, στις 23 Ιουλίου. Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης δείχνουν ότι στο αίμα της δεν ανιχνεύθηκαν παράνομες ουσίες, αλλά αλκοόλ.
 

Η Disney έβαλε «φίμωτρο» στον Johnny Depp

H Disney απαγόρευσε στον Johnny Depp να μιλήσει στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC για την νέα του ταινία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ηθοποιού στο Austin Film Festival.
Ο λόγος; Ένας απαράβατος όρος στο συμβόλαιο του ηθοποιού που δεν του επιτρέπει να διαφημίζει τα φιλμ στα οποία πρωταγωνιστεί περισσότερο από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», όπως αναφέρει το Hollywood Reporter.
To «The Rum Diary» θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 48χρονος σταρ υποδύεται έναν περιοδεύοντα δημοσιογράφο ο οποίος φεύγει από τη Νέα Υόρκη για να δουλέψει σε μια εφημερίδα του Πουέρτο Ρίκο. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του σημαντικού δημοσιογράφου και συγγραφέα Hunter S. Thompson.

Κλείνουν τα WikiLeaks!

Το κλείσιμο του site WikiLeaks ανακοίνωσε ο συνιδρυτής και συντάκτης του ιστότοπου, Julian Assange. Όπως τόνισε ο ιστότοπος των αποκαλύψεων, έχει χάσει πια το 95% των πόρων του, λόγω ενός πρωτοφανούς τραπεζικού εμπάργκο από τις Bank of America, Visa, Mastercard, PayPal και Western Union.
Αποτέλεσμα: οι δωρεές να έχουν πέσει από τις 100,000 δολάρια το μήνα, στις 6-7,000 το μήνα φέτος. Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΜΕ έχει δημοσιεύσει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, όπως βίντεο και έγγραφα γύρω από τον πόλεμο του Ιράκ.
Το τελευταίο διάστημα τα WikiLeaks έχουν δεχθεί αυστηρή κριτική από τον διεθνή Τύπο, λόγω της αποκάλυψης μυστικών εγγράφων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς περικοπές, περιλαμβάνοντας και ονόματα πληροφοριοδοτών οι οποίοι φοβούνται τώρα ακόμη και για τη ζωή τους.
Το site αναστέλει προσωρινά την λειτουργία του καθώς οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ανακοίνωσαν ότι σταματούν να δημοσιεύουν υλικό και θα ξεκινήσουν άμεσα αναζήτηση για ενδιαφερόμενους χρηματοδότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οργανισμός έχει κερδίσει διάφορα διεθνή βραβεία, ενώ το Μάιο του 2010, η «New York Daily News» το κατέταξε πρώτο στη λίστα των «ιστοσελίδων που θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς την ειδησεογραφία».