Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας στο Διαδίκτυο!


Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας στο Διαδίκτυο!
Πέντε από τα σημαντικά κείμενα θα διαβάζονται με ένα κλικ και στα αγγλικά
Πλέον δεν θα έχουν πρόσβαση στα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας μόνον ελάχιστοι και εκλεκτοί λόγιοι, καθώς μέσω της ψηφιοποίησής τους, θα μπορούν όλοι να διαβάσουν ορισμένα από αυτά στο Διαδίκτυο και με αγγλική μετάφραση.


Τελ Αβίβ
Δύο χιλιάδες χρόνια αφότου γράφτηκαν και δεκαετίες αφότου βρέθηκαν σε σπηλιές στην έρημο, μερικά από τα πολύτιμα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα, θα είναι πλέον διαθέσιμα μέσω Διαδικτύου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ και της Google.

Εκατοντάδες τραυματίες σε σύγκρουση συρμών του metro στη Σανγκάη

Σανγκάη: Σύγκρουση δύο συρμών του μετρό



Δυο συρμοί του μετρό στη Σανγκάη συγκρούσθηκαν εξαιτίας βλάβης του αυτόματου συστήματος σηματοδότησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 240 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρία που διαχειρίζεται το Μετρό. Το ατύχημα σημειώνεται δυο μήνες μετά τη σύγκρουση δυο υπερταχειών, στις 23 Ιουλίου, κοντά στο Γουενζού της ανατολικής Κίνας.

Το FBI έδωσε 2 εκατ. δολάρια αμοιβή για τη σύλληψη αρχιμαφιόζου


Ο ιρλανδοαμερικανός μαφιόζος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, στα 81 του χρόνια
Δύο εκατομμύρια δολάρια έδωσε το FBI ως αμοιβή για τη σύλληψη του αρχιμαφιόζου Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλγκερ.

Ο ιρλανδοαμερικανός μαφιόζος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, στα 81 του χρόνια. Ήταν ανάμεσα στους δέκα πλέον καταζητούμενους από το FBI.

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του ιστορικού Gairsoppa

Η αμερικανική εταιρεία Odyssey Marine Exploration ανακοίνωσε χθες το βράδυ τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του ναυαγίου του βρετανικού φορτηγού πλοίου Gairsoppa, το οποίο βυθίστηκε το 1941 από γερμανικό υποβρύχιο μαζί με το φορτίο των 220 τόννων ράβδων αργύρου που μετέφερε, έναν θησαυρό που η εταιρεία σχεδιάζει να ανελκύσει την άνοιξη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο θησαυρός αυτός, η σημερινή αξία του οποίου εκτιμάται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί τον πολυτιμότερο θησαυρό που βρέθηκε ποτέ στον βυθό της θάλασσας.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το ναυάγιο χάρη σε τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα σε βάθος 4.700 μέτρων στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, ανοικτά της Ιρλανδίας.

Στην Αθήνα ο Κόμπι Μπράιαντ

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς αποθεώθηκε από 600 φιλάθλους που βρέθηκαν στην Ερμού για να δουν από κοντά το ίνδαλμα τους.
Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Κόμπι Μπράιαντ υπέγραψε εκατοντάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με όσους βρέθηκαν στο σημείο.
O σουπερ σταρ των Λέικερς, που είναι προσκεκλημένος γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, ανέλαβε το ρόλο του κριτή σε διαγωνισμό καρφωμάτων.
Ο διαγωνισμός πάντως ολοκληρώθηκε πρόωρα αφού ένας από τους διαγωνιζόμενους έσπασε τη μπασκέτα.
Ο Κόμπι μιλώντας στους δημοσιογράφους άφησε ανοιχτή την πόρτα στις ελληνικές ομάδες για να του καταθέσουν πρόταση: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχεις. Πρέπει να φτάσεις τον εαυτό σου στα όρια σου για να το καταφέρεις. Να προσπαθήσεις κι άλλο, πιο σκληρά. Θέλω περισσότερα πρωταθλήματα με τους Λέικερς. Το τηλέφωνο μου χτυπάει συνέχεια. Όποιος θέλει ας κάνει προτάσεις από την Ευρώπη ή την Ελλάδα."

Την Τετάρτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο




Ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό θα είναι και η σημερινή, καθώς ακινητοποιημένα είναι Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ. Ήδη, η κίνηση στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας είναι αρκετά αυξημένη. Δείτε την κίνηση ΕΔΩ