Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αδιόρθωτος «ματάκιας» το facebook

Νέες ανησυχίες για την ιδιωτικότητα των χρηστών του facebook έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τα μέλη του κοινωνικού δικτύου παρακολουθούνταν εν αγνοία τους από έναν Μεγάλο Αδερφό, ο οποίος συνέλεγε και έστελνε στην ιστοσελίδα προσωπικά δεδομένα τους.

Τη νέα παραβίαση ασφάλειας αποκάλυψε χάκερ, ο οποίος ανάγκασε το facebook να παραδεχθεί ότι κατέγραφε τις ιστοσελίδες που επισκέπτονταν τα 750 εκατ. μέλη του.

Το facebook υποστήριξε ότι «από λάθος» συνέλεγε «ακούσια» τις πληροφορίες των χρηστών όταν εκείνοι πλοηγούνταν στον παγκόσμιο ιστό, ακόμη και όταν δεν ήταν συνδεδεμένοι στο κοινωνικό δίκτυο. Οπως προκύπτει, τα δεδομένα αυτά αποστέλλονταν τακτικά στους σέρβερ του facebook. Επρόκειτο για χρυσωρυχείο προσωπικών πληροφοριών, οι οποίες θα απέφεραν δισεκατομμύρια ευρώ σε όποιον τις μεταπωλούσε σε εταιρείες που διοργανώνουν εκστρατείες στοχευμένης διαφήμισης, βασιζόμενες στις προτιμήσεις που αποκαλύπτουν οι χρήστες κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Η Scarlett Johansson για τις γυμνές φωτο



Απάντηση στις γυμνές φωτογραφίες της που διέρρευσαν στο διαδίκτυο έδωσε η Scarlett Johansson, που είδε τον εαυτό της ακριβώς όπως την γέννησε η μαμά της. Με την διαφορά ότι εκτός από την ίδια, τις γυμνές φωτο της είδαν και χιλιάδες θαυμαστές της σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή λοιπόν τις γυμνές φωτογραφίες της,η διάσημη ηθοποιός μίλησε στο cnn για το θέμα που την αναστάτωσε τους τελευταίους μήνες και την ανάγκασε να
προσαρμοστεί σε εντελώς νέα δεδομένα στην ζωή της. 

To Kindle Fire «βάζει φωτιά» στην αγορά tablets


Xαμηλώνοντας τόσο πολύ την τιμή, στα 199 δολάρια, η Amazon στοχεύει στο να πάει το Kindle Fire σε εκατομμύρια καταναλωτές οι οποίοι μετά θα ψωνίζουν βιβλία, ταινίες, μουσική από τον εμπορικό κόμβο της Amazon.


Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε στις ασιατικές τεχνολογικές εταιρείες η Amazon, έπειτα από την διάθεση στην αγορά της νέας ηλεκτρονικής ταμπλέτας Kindle Fire. Οι ανταγωνιστές ήδη αρχίζουν να αισθάνονται την πίεση της τιμής καθώς η Amazon προσφέρει στους πελάτες το «Fire» στην χαμηλή τιμή των 199 δολαρίων.

Η Vodafone διαθέτει το iPad 2 στην Ελλάδα


 

Η Vodafone ανακοινώνει ότι το iPad 2 με Wi-Fi και 3G θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Vodafone θα διαθέτει όλα τα μοντέλα του iPad 2 με Wi-Fi και 3G, το οποίο θα μπορεί να αποκτήσει κανείς χωρίς συμβόλαιο ή φθηνότερα με σύνδεση σε συγκεκριμένα προγράμματα Internet, με 2 χρόνια συμβόλαιο.
Το iPad 2, η νέα συσκευή 2ης γενιάς της Apple,  διαθέτει έναν εντελώς καινούριο σχεδιασμό και είναι  33% πιο λεπτό και έως 15% πιο φωτεινό από το αρχικό iPad, ενώ διατηρεί την ίδια LED-backlit LCD οθόνη 9,7 ιντσών. Το iPad 2 έχει το νέο διπύρηνο επεξεργαστή Α5 της Apple για πιο γρήγορη απόδοση, με πλούσια γραφικά και τώρα περιλαμβάνει δύο κάμερες, μία VGA κάμερα στην μπροστινή πλευρά για τις εφαρμογές FaceTime και Photo Booth και μία στη πίσω πλευρά για λήψη HD video στα 720p, προσφέροντας για πρώτη φορά το Face Time στους χρήστες του iPad. Αν και είναι πιο λεπτό, πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο και με νέα χαρακτηριστικά, το iPad 2 διαθέτει μπαταρία* που διαρκεί 10 ώρες όπως έχουν συνηθίσει όσοι το χρησιμοποιούν.

Με αυτήν απάτησε ο Kutcher τη Demi Moore

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα η φωτογραφία της πέτρας του σκανδάλου στον γάμο του Ashton Kutcher και της Demi Moore. Το όνομα της είναι Sara Leal, είναι 23 ετών και οι κακές γλώσσες θέλουν τον ηθοποιό να κοιμήθηκε μαζί της την Παρασκευή, ενώ θα έπρεπε να γιορτάζει με τη γυναίκα του την 6η επέτειο του γάμου τους. Για την ακρίβεια, η μοιχεία διαπράχθηκε σε σουίτα του 12ου ορόφου του ξενοδοχείου Hard Rock Hotel στο San Diego της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός είπε στην ερωμένη του ότι έχει χωρίσει με τη Demi Moore απλώς δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμη.

Ο Κυρ Βασίλης ξαναχτυπά...(full version)