Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"Παιχνίδια του νου" οι επιθανάτιες εμπειρίες

Οι παράξενες επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι, όπως ότι αισθάνονται να βγαίνουν από το σώμα τους και να το κοιτούν από ψηλά, ότι μιλούν με πεθαμένους συγγενείς τους ή ότι βλέπουν έντονο φως στο βάθος ενός σκοτεινού τούνελ, δεν προέρχονται παρά από διαταραχές στην φυσιολογική λειτουργία του νου, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γνωσιακής επιστήμης "Trends in Cognitive Science", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι διηγήσεις δεν είναι παρά "τρικ" του μυαλού και όχι αυθεντικές περιηγήσεις στο υπερπέραν.

Για 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ...

Πρόταση για 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ θα υπάρξει στην συνεδρίαση του διασωματειακού που θα γίνει την Τετάρτη (2/11). Αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε στην συνέλευση δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ενώ κάποιοι είπαν η απεργία να γίνει Πέμπτη και Παρασκευή (10-11/11), ώστε να πληγούν οι κυριακάτικες εκδόσεις.

Πάνω από 150 sites πουλάνε στοιχεία από κλεμμένες πιστωτικές κάρτες!

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της άρθρο η Daily Mail, υπάρχουν πάνω από 150 sites τα οποία προσφέρουν έναντι κάποιου χρηματικού ποσού στοιχεία κλεμμένων πιστωτικών καρτών!
Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις στην χώρα έχουν αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις, ενώ ο Iain Lobham, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ, δήλωσε στους Times ότι τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών στοχοποιούνται και το ηλεκτρονικό έγκλημα γνωρίζει τρομακτική άνοδο.
20,000 με 100,000 πιστωτικές κάρτες βρίσκονται πρός πώληση στους ιστότοπους αυτούς, μερικές μάλιστα με κόστος μόλις 70 λίρες! Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν εντείνει τους ελέγχους τους, με δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόβλημα των κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Τί γράφει ο διεθνής Τύπος για το δημοψήφισμα

Η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση της υπό κατάρτιση νέας δανειακής σύμβασης απασχόλησε όπως ήταν επόμενο και το διεθνή Τύπο. Με σχετική επιφύλαξη υποδέχθηκαν σε πρώτη φάση τα διεθνή μέσα την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, αν και κάποιοι σχολιαστές έγραψαν στο Twitter ότι στην ''πατρίδα της Δημοκρατίας το δημοψήφισμα αποτελεί την πιο ορθή λύση''.
Οι New York Times φιλοξενούν αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η απόφαση ανακοινώθηκε μια ημέρα μετά τα πολύ αρνητικά για την κυβέρνηση στοιχεία της δημοσκόπησης του ''Βήματος''.
H Guardian σημειώνει ότι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το ''κούρεμα'' του χρέους υπήρχαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και τονίζει ότι τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης έχουν γνωρίσει μεγάλη πτώση.
''H Ελλάδα ρισκάρει με δημοψήφισμα για τη συμφωνία για το χρέος'', αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, τίτλο που δανείστηκαν και αρκετά ξένα μέσα, όπως η Huffington Post, επισημαίνοντας το πολιτικό ρίσκο της απόφασης.
Σε εκτενές της άρθρο η γαλλική εφημερίδα Le Monde φιλοξενεί τις δηλώσεις Παπανδρέου και τονίζει ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα υπήρξαν έντονες  αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης και των αποφάσεών της, ενώ σημειώνει ότι σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο το δημοψήφισμα θα γίνει πιθανότατα τον Ιανουάριο. Ανάλογο είναι και το δημοσίευμα στην εφημερίδα Liberation.
Τέλος το BBC γράφει ότι το δημοψήφισμα δόθηκε σαν υπόχεση στον ελληνικό λαό. Όλα τα μέσα τονίζουν ότι πρόκειται για το δεύτερο μεταπολιτευτικά δημοψήφισμα στην Ελλάδα.