Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"The Avengers": Το trailer της “υπερ-ταινίας”

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο στοίχημα της βιομηχανίας του Hollywood, μια ταινία με budget πάνω από 150 εκατομμύρια δολλάρια και με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα όπως Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Mark Ruffalo και άλλους τόσους. Ο λόγος για την “υπερ-ταινία” The Avengers (Οι Εκδικητές).Μπορεί η πρεμιέρα των “Εκδικητών” να είναι προγραμματισμένη για το Μάιο του 2012, το protothema.gr βρίσκεται πάντα κοντά στις κινηματογραφικές εξελίξεις και σας παρουσιάζει το “ολόφρεσκο” trailer της αμερικάνικης υπερπαραγωγής.Ο Iron Man, ο Captain America και ο Thor, είναι έτοιμοι να προστατέψουν τον πλανήτη γη από τους κακούς. Πριν φτάσουμε στους “Εκδικητές”, προηγήθηκαν τέσσερις ταινίες, δύο με τον Iron Man και άλλες δύο με Captain America και Thor αντίστοιχα. Κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Joss Whedon, το “The Avengers” υπόσχεται να μας κόψει την ανάσα.



«Παιδιά λιποθυμούν από ασιτία σε σχολεία»



Ούτε τα χαράτσια, ούτε οι φόροι, ούτε το «κούρεμα» έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο οι ανθρώπινες ζωές... Και κυρίως οι ζωές αθώων ανήλικων παιδιών, που βιώνουν την κρίση χωρίς να έχουν ιδέα ούτε τι σημαίνει η λέξη "χρέος", ούτε τι σημαίνει η λέξη "ευρώ". Αυτό που σίγουρα όμως έμαθαν για τα καλά είναι τι σημαίνει πείνα...

Αν δεν είναι υπερβολή το σοκαριστικό δελτίο τύπου του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που φιλοξένησε η LIFO, τότε έχουμε πιάσει πάτο…

«Παιδιά λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία», δηλώνουν οι δάσκαλοι, που εκλιπαρούν τους συνανθρώπους τους να βοηθήσουν.Ο Δ. Μαργιόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλώντας στο «Ράδιο 9» περιέγραψε την δραματική κατάσταση: «Υπάρχουν παιδιά στο Ολοήμερο που τρώνε πατατάκια ή κουλούρι για μεσημεριανό».

Αυτό και μόνο είναι αρκετό… Μάλλον δεν είναι, αφού στην ανακοίνωση εκτός από τα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών γίνεται λόγος και για αυτοκτονία άνεργου γονιού, πατέρα τριών παιδιών που «φούνταρε» από το μπαλκόνι.

«Κάποτε μαζεύαμε τρόφιμα, γάλα, κουλούρι για παιδιά στην Βουλγαρία και την Γιουκοσλαβία. Τώρα μαζεύουμε για τα δικά μας τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Μαργιόλης.
Μέσα στο σκοτάδι πάντως, υπάρχει και μια ελπίδα, αφού οι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν τοπικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Πανόρμου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.