Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Άνδρας προσφέρει δωρεάν ποτό που προκαλεί ναυτία


 Άνδρας προσφέρει δωρεάν ποτό που προκαλεί ναυτία

Τα τελευταία θύματα του υπόπτου είναι μια 31χρονη και ο 33χρονος σύντροφός της, οι οποίοι δήλωσαν ότι την περασμένη Τετάρτη τους προσέγγισε ένας άνδρας περίπου 40 ετών και ύψους περίπου 1,80 μ.
Σε 10 ανήλθαν τα θύματα ενός μυστηριώδους άνδρα που προσφέρει σναπς σε αγνώστους στις χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βερολίνο, τα οποία προκαλούν ναυτία, σπασμούς και απώλεια των αισθήσεων, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας.
Αυτός τους πρότεινε να πιούν στην υγεία του νεογέννητου παιδιού του και τους προσέφερε μια φιάλη σναπς, όπως είχε κάνει και με τα προηγούμενα θύματά του. Αφού ήπιαν το ποτό, η 31χρονη και ο σύντροφός της αισθάνθηκαν ναυτία και η νεαρή γυναίκα έκανε εμετό.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει στα χέρια της κανένα στοιχείο για να εντοπίσει τον ή τους ενόχους.
«Ερευνούμε, αλλά δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Αυτήν την περίοδο οι Γερμανοί πηγαίνουν παραδοσιακά στις χριστουγεννιάτικες αγορές μετά τη δουλειά ή τα Σαββατοκύριακα για να πιούν μαζί με συναδέλφους, φίλους ή συγγενείς ένα ποτήρι κρασί, κυρίως ζεστό.






Ποιοι ηθοποιοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω κρίσης;


 Ποιοι ηθοποιοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω κρίσης;

Πρωταγωνιστές σε ένα ιδιότυπο δράμα με θέμα την ίδια τους τη ζωή είναι οι ηθοποιοί. Ο κλάδος της υποκριτικής περνά την χειρότερη κρίση, δουλειές δεν υπάρχουν, σίριαλ δεν γίνονται, το θέατρο πάει από το κακό στο χειρότερο, και οι ηθοποιοί είναι τα «θύματα» της όλης κατάστασης.
Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», όλοι τους καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα. Πώς κάτι τέτοιο δεν το έχουν ζήσει ποτέ ξανά.
«Όλοι οι ηθοποιοί, από τους πιο δημοφιλείς μέχρι τους λιγότερο γνωστούς, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση» δηλώνει η Κάτια Δανδουλάκη.
«Δεν έχω βρεθεί σε χειρότερη κατάσταση ποτέ! Τα πράγματα είναι τραγικά στο χώρο μας. Και ο κόσμος θεωρεί ότι ζούμε μια πλουσιοπάροχη ζωή, την ώρα που κάνουμε τρεις δουλειές και δεν λαμβάνουμε από πουθενά χρήματα. Πώς ν΄απαιτήσω εγώ από τον κόσμο να καταλάβει ότι ένας άνθρωπος λουσμένος στα φώτα της δημοσιότητας δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του;» αναρωτιέται.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παύλος Χαϊκάλης, που προσθέτει πως «η τηλεόραση περνά τη χειρότερη φάση των τελευταίων χρόνων. Δεν πληρωνόμαστε από τις επαναλήψεις. Σε άλλη χώρα, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα μας από τις επαναλήψεις και μόνο».
Ο Γιάννης Στάνκογλου από την άλλη, τονίζει: «Έχουμε περισσότερους ηθοποιούς απ΄όσους αντέχει η χώρα. Εμένα μου χρωστάνε χρήματα ακόμα και από το Κέντρο Κινηματογράφου, που είναι ένας κρατικός οργανισμός, που θα έπρεπε να με έχει πληρώσει εδώ και τρία χρόνια».
Την ανασφάλεια του επαγγέλματος, όπως αναφέρει το star, βιώνει και η Κατερίνα Λέχου: «Είμαστε δυο φορές το χρόνο άνεργοι. Η κρίση δεν μου δημιουργεί παραπάνω ανασφάλεια, γιατί είμαι εκπαιδευμένη κάθε μέρα να διεκδικώ το ψωμί μου».
Για τις πολύ χαμηλές αμοιβές, μιλά και η Ρένια Λουιζίδου, χαρακτηρίζοντας τες «εξαιρετικά χαμηλές. Με δεδομένο ότι σκάνε κανόνια σε διαφημιστικές και εταιρίες παραγωγής, είμαστε με το φόβο ότι δεν θα πληρωθούμε καθόλου».
Ίδια η κατάσταση και για την Παναγιώτα Βλαντή, η οποία έχει συνειδητοποιήσει πως «τελείωσαν οι εποχές με τα υψηλά κασέ. Ένας ηθοποιός μπορεί να κάνει τρεις δουλειές και να πάρει αυτά τα λεφτά μετά από 10 μήνες για να βγει ένας βασικός μισθός».