Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Νέα βροχή από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο


 http://static.madata.gr/files/peftasteria_673239879.jpg

Νέα βροχή από «πεφταστέρια», τις Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Οι Ωριωνίδες αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.
Τα εν λόγω «πεφταστέρια» δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ.
Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», τα οποία είναι από πιο γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες φθάνοντας περίπου τα πέντε την ώρα, αλλά θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο μισογεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός ο πλανήτης Αρης, με χρώμα πορτοκαλο-κίτρινο, περίπου δέκα μοίρες κάτω αριστερά από το δορυφόρο μας. Ο Αρης, ο οποίος τώρα απέχει από τη Γη περίπου 249 εκατ. χιλιόμετρα, θα γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινός, ώσπου το Μάρτιο του 2012 η λαμπρότητά του θα συναγωνίζεται αυτή του Σείριου, του πιο λαμπρού άστρου στο νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.

Οι καλλιτέχνες που γύρισαν από την κόλαση…

Στο νέο τεύχος του περιοδικού GQ, πρωταγωνιστούν οι ιστορίες των καλλιτεχνών που έζησαν εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και κατάφεραν να πουν “stop”, επιστρέφοντας στην μουσική!

Ο Eminem μαζί με τους Lil Wayne, Keith Richards φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ στις σελίδες του θα διαβάσουμε και άλλες ιστορίες από την «κόλαση» των ναρκωτικών και όσους κατάφεραν να επιστρέψουν, με πρωταγωνιστές τον Jack White, τους Metallica, την Erykah Badu και τους Outkast.

O Eminem περίγραψε με ζωηρά χρώματα την δική του ιστορία: «Πριν κυκλοφορήσει το album “Encore”, πέντε ή έξι τραγούδια είχαν διαρρεύσει. Έπρεπε να γράψω καινούρια. Όποτε σκέφτηκα «Άντε στο διάολο, θα πάρω 20-30 χάπια, θα πάω σε όσα περισσότερα parties μπορώ και δεν θα δώσω σημασία σε κανέναν. Τελικά όσα περισσότερα χάπια έπαιρνα, τόσο πιο ηλίθιος γινόμουν.»

Το τεύχος Νοεμβρίου του GQ κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου.

Ρακοσυλλέκτης η ξαδέρφη του Ωνάση

Η 90χρονη συγγενής του Έλληνα «Κροίσου» ψάχνει στα σκουπίδια για να ζήσει
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά η 90χρονη Όλγα Ωνάση, ξαδέλφη του Έλληνα «Κροίσου» Αριστοτέλη Ωνάση, ψάχνει στα σκουπίδια για να ζήσει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Bild», η ηλικιωμένη γυναίκα βιώνει τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς αυτή τη στιγμή ζει υπό το καθεστώς της απόλυτης φτώχειας.
«Δεν πήρα τίποτα παραπάνω από την κληρονομιά της οικογένειας. Μόνο μία σύνταξη, η οποία λόγω των περικοπών μειώθηκε στα 300 ευρώ. Δεν μπορώ να πιστέψω την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα», εξομολογείται η 90χρονη σε δημοσιογράφο της εφημερίδας, ο οποίος τη συνάντησε στην κουζίνα μίας εκκλησίας στην Αθήνα.
Η Bild προσθέτει για την 90χρονη ότι εξακολουθεί να είναι κομψή παρά τις στερήσεις, φορώντας ένα γούνινο παλτό.