Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ισχυρό φύλο οι γυναίκες απέναντι στις ασθένειες

Ισχυρό φύλο οι γυναίκες απέναντι στις ασθένειες
Μπορεί οι άντρες να θεωρούνται το «ισχυρό φύλο», όμως, όπως αποδεικνύεται, έχουν ασθενέστερο οργανισμό. Η μητέρα φύση χάρισε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, «ανώτερο» ανοσοποιητικό σύστημα στις γυναίκες, επιτρέποντάς τους να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις ασθένειες.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο οργανισμός τους είναι γενετικά προγραμματισμένος να ανθίσταται στους ιούς, στις λοιμώξεις και τον καρκίνο, ενώ διαθέτει και εφεδρικό σύστημα αντιμετώπισης των ασθενειών.

Το μυστικό της γενετικής αυτής ανωτερότητας κρύβεται στο εξτρά αντίγραφο του γυναικείου χρωμοσώματος Χ που φέρουν, τη στιγμή που οι άντρες έχουν μονάχα ένα χρωμόσωμα Χ και ένα αρκετά μικρότερο Υ.

Πυροβόλησε σκυλί και τραυμάτισε δύο ανηλίκους


 Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011, ο κάτοικος του χωριού Βλαχέρνα Αρκαδίας, Β.Κ., δανείστηκε από γείτονά του, Π.Π., μια καραμπίνα, προκειμένου να εξοντώσει ένα αδέσποτο σκυλάκι που τον ενοχλούσε! Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το αδέσποτο δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν και ταϊζόταν από τους κατοίκους αλλά και από μια Ιταλίδα, που επίσης διαμένει εκεί.

Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, σφυρίζοντας το έφερε μέχρι την αυλή του και εκεί άρχισε να το πυροβολεί. Όμως, τα σκάγια, εκτός από το ζώο, χτύπησαν και δύο διερχόμενα παιδιά, 12 και 15 ετών, τα οποία εκείνη την ώρα πήγαιναν στην πλατεία του χωριού, για να δουν μια παράσταση του Καραγκιόζη. Το ένα ήταν το παιδί του κατόχου της καραμπίνας και τα σκάγια το πέτυχαν ξυστά στο μάγουλο, ενώ το δεύτερο αγοράκι, το πέτυχαν σε χέρι, αστραγάλους και στην πλάτη, όπως είπε στο zoosos.gr η μητέρα του, Φωτεινή Στρέμπα.

Ήταν 19:00 όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί και το 12χρονο παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τον ίδιο τον δράστη με το Ι.Χ. του. Οι γιατροί αφαίρεσαν μόνο το ένα από τα σκάγια και άφησαν τα υπόλοιπα τρία στο σώμα του, για να τα βγάλουν αργότερα. Το σοκ, όμως, που υπέστη ο 12χρονος μαθητής και η οικογένεια του ήταν μεγάλο. Το σκυλάκι, όταν το αναζήτησε αργότερα την ίδια ημέρα η κυρία που το φροντίζει, δεν εμφανίστηκε, αν και δεν είχε σκοτωθεί από τις σφαίρες του δράστη, είχε απλώς τραυματιστεί. Μάλιστα, ειπώθηκε στο χωριό ότι «το εξαφάνισαν για να μην πλακώσουν οι οικολόγοι!».

ΑΕΚ - Στουρμ Γκρατς: 1-2

 
Δικό της παιχνίδι έχασε η ΑΕΚ καθώς προηγήθηκε με τον Χοσέ Κάρλος, έμεινε με δέκα παίκτες και δέχθηκε δυο γκολ στο 87 και στο 92! Αποδοκιμασίες στο τέλος...

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει το 1-0 που είχε στα χέρια της από το 50 και έδειχνε ικανή να το διευρύνει. Η αποβολή του Δέλλα, τρία λεπτά αργότερα άλλαξε τις ισορροπίες, ο Χιμένεθ έκανε μια λανθασμένη αλλαγή και οι Αυστριακοί της Στουρμ Γκρατς κατάφεραν μέσα σε πέντε λεπτά (87-92) να πάρουν τη νίκη, σκορπίζοντας την απογοήτευση τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ένα φυτό της Αμαζονίας «όπλο» κατά των καρκινικών όγκων


Βραζιλιάνοι επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία σε καρκινικούς όγκους ένα φυτό της Αμαζονίας. «Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ’ ένα φυτό, τους απομονώσαμε και βγάλαμε απ’ αυτούς μια ουσία την οποία δοκιμάσαμεσε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα σε ορισμένους όγκους», δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρούντι Προκόπιο, συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA).
Έπειτα από μια πρώτη πειραματική φάση, η ουσία αυτή θα δοκιμαστεί σε ζώα, πριν γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, το οποίο άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και θα μπορούσε να καταλήξει στη δημιουργία θεραπειών λιγότερο επιθετικών για τον οργανισμό.
Ο Προκόπιο αρνήθηκε να αποκαλύψει πριν από το τέλος της διαδικασίας το όνομα του φυτού ή τους τύπους όγκων στους οποίους έγιναν οι δοκιμές.»Έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε νέα φάρμακα κατά του καρκίνου που να είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο τοξικά», δήλωσε μόνο.
Το CBA, το οποίο χρηματοδοτείται από την βραζιλιανή κυβέρνηση, συνεργάζεται στο πρόγραμμα αυτό με ένα αμερικανικό πειραματικό εργαστήριο ογκολογίας.