Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πνευματικά δικαιώματα εναντίον Pirate Bay

Μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παράνομης ανταλλαγής αρχείων, το Pirate Bay, απειλείται με κλείσιμο ύστερα από παρέμβαση της μουσικής βιομηχανίας της Μ.Βρετανίας.

Το Pirate Bay είναι ένα από τα μεγαλύτερα site ανταλλαγής αρχείων (μουσική, ταινίες κ.α) παγκοσμίως, ενώ το 2009 οι διαχειριστές του είχαν φυλακιστεί για αρκετούς μήνες.

Τώρα, η μουσική βιομηχανία ζητάει από την σουηδική εταιρεία προγράμματος ανταλλαγής αρχείων (πρωτόκολλο P2P), BitTorrent, να μπλοκάρει στους χρήστες του την πρόσβαση στο δημοφιλές Pirate Bay.

Ο πόλεμος μεταξύ δημιουργών και χρηστών καλά κρατεί. Οι δημιουργοί και οι εταιρείες τους καταγγέλλουν τις ιστοσελίδες παράνομης ανταλλαγής αρχείων, ότι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματά τους, καθώς κανείς δεν καταβάλει κάποιο αντίτιμο με αποτέλεσμα οι δημιουργοί και συντελεστές να μην πληρώνονται.

Από την άλλη, οι χρήστες θεωρούν ότι η ελεύθερη διακίνηση των πολιτιστικών αγαθών είναι αναντίρρητο δικαίωμα, αλλά και το μέλλον της καλλιτεχνικής βιομηχανίας.

Οι εταιρείες που διεκδικούν πνευματικά δικαιώματα έχουν καταφύγει σε όλους τους φορείς: Έχουν καταφέρει να καταδικαστούν ιδιοκτήτες παράνομων ιστοσελίδων, έχουν απευθυνθεί σε εταιρείες προγραμμάτων P2P, ώστε να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες, όμως οι χρήστες και οι δημιουργοί τους ξεπέρασαν οποιοδήποτε εμπόδιο. Τώρα, στρέφονται στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών ζητώντας να κοπεί το κακό από την ρίζα.

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, η μουσική βιομηχανία της Μ.Βρετανίας στράφηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών για να απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα ανταλλαγής αρχείων NewzBin2 και το πέτυχε.

Λάθος ρεπορτάζ, την κατάλληλη στιγμή...

Ο ρεπόρτερ του αμερικάνικου τοπικού καναλιού στήθηκε να παρουσιάσει το ρεπορτάζ για τους φόρους, έκανε λόγο για την επανεκκίνηση της αμερικάνικης οικονομίας, ενώ πίσω του διαδραματιζόταν ένα... πραγματικό, καθημερινό δράμα!
Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο για το τί μπορεί να συμβαίνει πίσω από έναν ρεπόρτερ, καταστρέφοντας το όποιο ενδιαφέρον για τα όσα λέει...


Ακριβοπληρωμένοι stars που δεν... αξίζουν τα λεφτά τους;

Πρόκειται για διάσημους και ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, οι οποίοι αν και παίρνουν εκατομμύρια για κάθε ταινία τους ωστόσο δεν στο box-office δεν τα πάνε και τόσο καλά...
Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα που δημοσίευσε το Forbes η Drew Barrymore βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τον Eddie Murphy. Η ταινία της ''Από μακριά αγαπημένοι'', είχε κέρδη μόλις 17,8 εκ. αν και κόστισε 32 εκ. δολάρια...
Στη λίστα συναντούμε ακόμα ηθοποιούς όπως τους Nicolas Cage, Nicole Kidman, Denzel Washington και Will Ferrrel, ο οποίος βρέθηκε φέτος στην τρίτη θέση μετά από 2 πρωτιές...

Ήθελε να τους κάψει το σπίτι επειδή την διέγραψαν από φίλη στο Facebook!

Και τα εγκλήματα λόγω Facebook συνεχίζονται... Η 30χρονη Jennifer Christine Harris στην Iowa, βρίσκεται στη φυλακή της Polk County με 100,000 δολάρια εγγύηση καθώς επιχείρησε να κάψει το σπίτι ενός φιλικού της ζευγαριού.
Η γυναίκα έβαλε φωτιά στο γκαράζ τους, όταν μετά από μια διαφωνία το ζεύγος Rasmussen τη διέγραψε απο φίλη στο Facebook.
Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία η διαφωνία ξεκίνησε από ένα πάρτι που διοργάνωναν οι πρώην-φίλοι στο Facebook. Επειδή είχαν υπάρξει αρκετά ''δεν θα παραυρεθώ'' στην εκδήλωση, ξεκίνησε μια έντονη κόντρα που τελικά οδήγησε στα γεγονότα αυτά...