Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Νεοναζί ύποπτοι για δολοφονίες Ελλήνων

Τρεις φερόμενοι ως νεοναζί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που καταζητούνταν εδώ και 15 χρόνια στην Γερμανία είναι οι βασικοί ύποπτοι για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων και Ελλήνων ιδιοκτητών καταστημάτων στην Γερμανία.

"Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φόνοι μπορεί να είναι δουλειά μιας ακροδεξιάς ομάδας", ανέφεραν εισαγγελείς στην Καρλσρούη.

Μία γυναίκα έχει ήδη προφυλακιστεί και είναι πιθανό να καταδικαστεί για δολοφονία.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι επίσης είναι ύποπτοι για τη ληστεία μίας τράπεζας, βρέθηκαν νεκροί σε ένα καμένο τροχόσπιτο αυτήν την εβδομάδα. Ερευνητές πιστεύουν ότι αυτοκτόνησαν.

Οι δολοφονίες των ιδιοκτητών καταστημάτων από το 2000 έως το 2006 απασχολούσαν τη γερμανική αστυνομία επί χρόνια και είχαν δημιουργήσει φόβο στις μειονότητες.

Τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ βρίσκονταν στο κατάστημά τους.

Οι τρεις ύποπτοι είχαν εξαφανιστεί το 1998 όταν η αστυνομία ήταν έτοιμη να τους συλλάβει για την τοποθέτηση δύο βομβών, οι οποίες δεν εξερράγησαν.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στην Καρλσρούη, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τις δολοφονίες των καταστηματαρχών βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός εκ των δύο ανδρών που βρέθηκαν νεκροί στο τροχόσπιτο.

Κουνούν το δάχτυλο από πανάκριβες σουίτες

Κουνούν απειλητικά το δάχτυλο στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα και ζητούν μέτρα λιτότητας, οι ίδιοι ωστόσο καταλύουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία... Ο λόγος για τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος χρέωσε το γαλλικό δημόσιο περισσότερο από 115.000 ευρώ για τη διαμονή του στις Κάννες, κατά την  πρόσφατη διάσκεψη της G-20.

Οι Γάλλοι είναι έξαλλοι. "Τη στιγμή που λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία είναι σχεδόν εγκληματικό, δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου, να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση", γράφει η Le Parisien.


Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, ο Σαρκοζί κατέλυσε για τρεις ημέρες στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο
"Majestic", το οποίο χρεώνει 38.500 ευρώ τη βραδιά, ξεπερνώντας ακόμα και τον bon viveur ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ενώ ετοιμαζόταν να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας στους συμπολίτες του, έμεινε στο "Palace", πληρώνοντας 30.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Ο αμερικανός πρόεδρος
Μπαράκ Ομπάμα έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο ξενοδοχείο "Carlton", με χρέωση 36.000 ευρώ τη βραδιά, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ και ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έμειναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων που χρέωναν 13.000 και 19.000 ευρώ τη βραδιά, αντιστοίχως.

Ο βρετανός πρωθυπουργός
Ντέιβιντ Κάμερον έμεινε σε σουίτα του ξενοδοχείου "Marriott" με χρέωση 2.000 ευρώ, ενώ ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έμεινε σε διαμέρισμα των 1.700 ευρώ τη βραδιά.

Να σημειωθεί ότι οι Κάννες είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης. Ενδεικτικά, κατά τη διάσκεψη της G-20 ένα ποτήρι κρασί σε μπυραρία κόστιζε
12 ευρώ, ένα απλό τοστ 20 ευρώ, το πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων τουλάχιστον 36 ευρώ, ενώ ένα δείπνο σε καλό εστιατόριο πάνω από 180 ευρώ.

Ο David Schwimmer σε ρόλο πληρωμένου δολοφόνου;

Μα μπορείτε να φανταστείτε τον “Ross Geller” των “Friends” David Schwimmer να υποδύεται έναν πληρωμένο εκτελεστή της μαφίας;

Κί όμως κάτι τέτοιο θα το δούμε σύντομα στην ταινία “The Iceman” που προβληθεί μέσα στο 2013. Η ταινία “The Iceman” θα διηγείται τις περιπέτειες του serial killer Iceman –που θα υποδυθεί ο Michael Shannon- ενώ ο Schwimmer θα έχει επίσης τον ρόλο ενός δολοφόνου, του Jack Rosenthal.

Σύμφωνα με αληθινές μαρτυρίες, ο Iceman έχει σκοτώσει περισσότερους από 250 ανθρώπους από το 1986 μέχρι το 2001. Στο πλευρό του Michael Shannon και του David Schwimmer θα δούμε τον Ray Liotta ως το «αφεντικό» της μαφίας  και την  Maggie Gyllenhal. Μεγάλο βήμα στην καριέρα του David Schwimmer ύστερα από 10 χρόνια ως “Ross”.