Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Και νέος δορυφόρος πέφτει στη Γη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν γερμανοί επιστήμονες, καθώς κομμάτια ενός άχρηστου, πλέον, δορυφόρου κατευθύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην ατμόσφαιρα και αναμένεται να συγκρουστούν με τη Γη αυτή την Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής, η επικοινωνία με τον δορυφόρο ROSAT έχει χαθεί, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον ακριβή προσδιορισμό του σημείου πρόσκρουσης.

Ο εν λόγω γερμανικός δορυφόρος εκτοξεύτηκε το 1990 και περιστρεφόταν γύρω από τη Γη μέσα σε 90 λεπτά.

Χρησιμοποιήθηκε για τη μελέτη του διαστήματος και με τη βοήθεια ενός φωτογραφικού τηλεσκοπίου προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες για τις μαύρες τρύπες, τα αστέρια νετρονίων και για μια πρωτοποριακή έρευνα με ακτίνες Χ.

Ωστόσο, το 1999 αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του και τώρα οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θραύσματα θα φτάσουν στη Γη κάποια στιγμή- από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα.

Τα περισσότερα θα καούν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, αλλά τουλάχιστον 30 θραύσματα συνολικού βάρους 1,87 τόνων θα προσκρούσουν στο έδαφος.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Κέντρου, Αντρέα Σουτζ, δήλωσε ότι ο δορυφόρος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με τρομακτική ταχύτητα και πως οι πιθανότητες ένα θραύσμα του ROSAT να πέσει πάνω σε άνθρωπο είναι 1 στις 2000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα ένας ακόμα δορυφόρος, αυτή τη φορά της NASA, έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τα λεγόμενα «διαστημικά σκουπίδια».

Ακατάλληλο το νέο βίντεοκλιπ της Britney Spears!

Μετά από την πολύ συζήτηση που προκάλεσε στην Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική, παρουσιάστηκε επιτέλους επισήμως το νέο βίντεοκλιπ της Britney Spears, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ''ακατάλληλο'' για ηλικίες κάτω των 18 και συμπρωταγωνιστεί ο σύντροφος της τραγουδίστριας, Jason Trawick.
Πικάντικες σκηνές, βία και μια ένοπλη ληστεία στο βίντεο του ''Criminal'' προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, το οποίο είναι από εχθές διαθέσιμο στο iTunes Store και το Youtube, με την ανάλογη βέβαια σήμανση... Η δήλωση μάλιστα της ηλικίας του χρήστη στο επίσημο κανάλι της Britney Spears είναι απαραίτητη για να δεί κάποιος το βίντεοκλιπ.


Britney Spears-Criminal by news-de-stars