Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

O δαίμων της φωτογραφίας "χτυπά"

Οι δύσκολες οικονομικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα της κρίσης, καθώς η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος και κυρίως, προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αποτυπώνονται με ιδιαίτερα περίτεχνο τρόπο σε φωτογραφίες, προϊόντα φωτομοντάζ, που κάνουν το γύρο των ιστοσελίδων δικτύωσης.

Πολλές από αυτές είναι τόσο επιτυχημένες, που καταφέρνουν να προκαλέσουν άφθονο γέλιο, σε μία περίοδο που, η κατήφεια και η απαισιοδοξία κυριαρχούν. Φυσικά, σκληρή κριτική πραγματοποιείται προς τα μέτρα της κυβέρνησης, στον ρόλο της Γερμανίας, της καγκελαρίου Μέρκελ και της τρόικας στην υπόθεση του ελληνικού χρέους, ενώ δε λείπουν και τα "φαρμακερά" σχόλια προς τα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Τα social media, όπως το Facebook και το Twitter έχουν γίνει βήμα έκφρασης αγανάκτησης, όμως το χιούμορ των Ελλήνων, ακόμα και σε δύσκολες μέρες, όπως είναι αυτές που διανύουμε, ποτε δεν χάνεται. Το Νοοz.gr, με αφορμή τη φωτογραφία με την παραποίηση της λεζάντας του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, έχει επιλέξει (διότι υπάρχει τεράστιος όγκος υλικού) και σας παρουσιάζει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, πρόσφατες φωτογραφίες που έγιναν διαδικτυακές "επιτυχίες"!