Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερος υπό όρους ο ειδ.φρουρός Βασ. Σαραλιώτης


Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του για απλή συνέργεια στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ελεύθερος αφέθηκε ο ειδικός φρουρός Β. Σαραλιώτης, υπό τον όρο παραμονής του στο νομό Δράμας. Πρόκειται για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι το Εφετείο.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το πενταμελές Εφετείο Λαμίας, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει ν’ απορριφθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του. Το Εφετείο έθεσε ως όρο την μόνιμη παραμονή του Β. Σαραλιώτη στο νομό Δράμας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Ο Β. Σαραλιώτης επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β΄ βαθμό, ενώ τον Ιούλιο του 2012, με βάση το νόμο, θεμελίωνε ούτως ή άλλως δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές.
Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε πριν από ένα χρόνο, καταδίκαζε τον Β. Σαραλιώτη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, κατά πλειοψηφία 6 προς 1. Ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί κάθειρξη 13 ετών και τελικά του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη 10 ετών.
Για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου έχει καταδικαστεί σε ισόβια ο συνάδελφός του Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Ελεύθερη η Amanda Knox

Ένα εκ. ευρώ στην Amanda Knox για μια αποκλειστική συνέντευξη! Έπειτα από τέσ σερα χρόνια σκληρών δικαστικών αγώνων το ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο για Εγκλήματα κατά της Ζωής αθώωσε χθες την 24χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια, Amanda Knox, η οποία κατηγορείτο μαζί με τον πρώην φίλο της, Raffaele Sollecito, για την άγρια δολοφονία της συγκατοίκου της, Meredith Kercher, στην Περούτζια στις 2 Νοεμβρίου του 2007.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλα τα μεγάλα media των ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν μία αποκλειστική συνέντευξη της 24χρονης αμερικανίδας.
Μεταξύ των καναλιών που διεκδικούν μία συνέντευξη της Αμάντα είναι τα ABC, CNN, CBS, NBC.
Μάλιστα και κινηματογραφικές εταιρείες του Hollywood έχουν προσεγγίσει την Knox προκειμένου να κάνουν ταινία την περιπέτεια της, ενώ ήδη έχει γυριστεί μια βρετανική ταινία με θέμα τη δίκη της.

Διάσημοι και χρεωκοπημένοι

Διάσημοι και χρεωκοπημένοι (ή αλλιώς πως η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει το Χόλιγουντ) Στον πλανήτη Χόλιγουντ δεν είναι πλέον όλα αγγελικά πλασμένα. Οι διάσημοι ταλαιπωρούνται και αυτοί από οικονομικά προβλήματα, σε σημείο μάλιστα που ορισμένες φορές να φτάνουν μέχρι τη χρεωκοπία.
Ο ηθοποιός Stephen Baldwin έχει κηρύξει πτώχευση και σύμφωνα με επίσημα χαρτιά χρωστάει 1.19 εκατομμύρια δολάρια σε δύο δάνεια, 749,974 δολάρια σε φόρους και 70,000 δολάρια σε χρέη από πιστωτικές κάρτες. Η άλλοτε σεξοβόμβα Kim Basinger τόλμησε να αγοράσει την πόλη της Braselton, στην Georgia των Η.Π.Α. για το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων με αποτέλεσμα να δεχθεί αργότερα μηνύσεις για το σχετικό συμβόλαιο και να καταλήξει σε χρεωκοπία. Ο ηθοποιός Don Johnson, γνωστός από τη σειρά "Miami Vice" και πρώην σύζυγος της Melanie Griffith, ζούσε τη μεγάλη ζωή στο Aspen του Colorado μέχρις ώτου άρχισαν να τον κυνηγούν οι τράπεζες και να του ζητούν 1 εκατομμύριο δολάρια με συνέπεια να καταλήξει και αυτός στη χρεωκοπία. Η αγαπημένη τραγουδίστρια Cindy Lauper κήρυξε πτώχευση όταν ο δίσκος της με το συγκρότημα Blue Angel είχε παταγώδη εμπορική αποτυχία. Ο ηθοποιός, τέλος, Burt Reynolds ήρθε σε σημείο χρεωκοπίας όταν, μετά το πολύκροτο διαζύγιό του με την Loni Anderson, έφτασε να έχει χρέη πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Έχει και το Χόλιγουντ τα δικά του βάσανα!

Έρχονται κι άλλες ταινίες της Disney σε 3D

«Ψάχνοντας τον Νέμο», «Η μικρή γοργόνα» καθώς και δύο άλλες ταινίες της Disney θα ακολουθήσουν την επιτυχημένη συνταγή του «Lion King» και θα επανακυκλοφορήσουν στη μεγάλη οθόνη σε 3D!
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη πως η αρχή θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου με το «Η πεντάμορφη και το τέρας» του 1991, το πρώτο φιλμ κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Έπειτα, θα ακολουθήσει το «Ψάχνοντας τον Νέμο» στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012, το «Monsters Inc» στις 18 Ιανουαρίου του 2013 και η «Μικρή Γοργόνα» στις 13 Σεπτεμβρίου 2013.
Η επανακυκλοφορία του «Lion King» σε 3D ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού έως τώρα έχει επιφέρει εισπράξεις πάνω από 80 εκατ. δολάρια μόνο στην Αμερική.